Sikkerhet i Paragliding

Paragliding kan virke som en enkel og trygg måte å komme seg i luften på. For en trent og erfaren pilot er som regel det tilfelle. For nye piloter er det imidlertid flere aspekter som må hensyntas for sikrest mulig utøvelse av denne fantastiske flygrenen.

Denne sikkerhetssiden dekker viktige områder som alle piloter, uavhengig av erfaringsnivå, må være kjent med for å ivareta sin egen og andres flysikkerhet.

Har du innspill til andre sikkerhetstips, har spørsmål eller ønsker å diskutere sikkerhetsspørsmål til paragliding, er du hjertelig velkommen til å ta kontakt med undertegnede.

Alt godt,
Eirik Bjerkebæk
Faglig leder
Jæren luftsportsklubb


Nytt kompendium: “Vingekontroll - Utvikling av flyferdigheter”

Vi er stolte av å kunngjøre publiseringen av et nytt og omfattende kompendium: “Vingekontroll - Utvikling av flyferdigheter” av Thomas Østerby og Roar Skuggedal, Oslo paragliderklubb.

Dette kompendiet gir veiledende råd for pilotutvikling på alle kompetansenivåer etter gjennomført grunnkurs, med fokus på kontinuerlig trening av flyferdigheter for å forebygge og håndtere hendelser under flyging. Thomas og Roar deler sine erfaringer og innsikter fra både friflyging og konkurranser, og de understreker viktigheten av regelmessig øving og refleksjon for å forbedre sikkerheten i luften.

I kompendiet diskuteres utviklingen av nye vingeteknologier og teknikker, og hvordan disse påvirker dagens flyging. Det gir også praktiske råd om øvelser som bør utføres under veiledning av en kvalifisert SIV-instruktør, og advarer mot å utføre avanserte øvelser på egen hånd uten tilstrekkelig opplæring.

Vi inviterer alle medlemmer til å laste ned kompendiet og bruke det som en ressurs for å forbedre sine ferdigheter og bidra til en sikker flykultur i klubben.

Kompendiet er tilgjengelig for nedlasting her.

Vi håper dette kompendiet vil inspirere til videre diskusjon og øving blant våre medlemmer, og ser frem til å se forbedrede flyferdigheter i luften.